در این دپارتمان هدف اصلی آموزش و مهارتمند کردن افراد برای داشتن شخصیت سالم است، آنچه در حوزه روان و رفتار مورد بررسی قرار میگیرد به اعتقاد بسیاری از متخصصین علوم اجتماعی سلامت روان است که بهعنوان پایه و اساس زندگی یک انسان موفق تلقی میگردد.
مدیریت و کنترل احساساتی مثل خشم، عصبانیت، ترس، اضطراب، نگرانی، وسواس، اختلال شخصیت و استفاده از ظرفیتهای احساسی مثل عزتنفس، اعتمادبهنفس، انگیزه و پشتکار و سایر احساسات مثبت میتوانند نقش بازدارنده یا انگیزاننده جهت رسیدن به خواستهها و آرزوهای انسان باشد.
در این دپارتمان هدف این است که این مهارت مهم و اساسی و یا بهعبارتیدیگر این شاه مهارت بهصورت علمی و کاربردی با استفاده از دانش و تجربیات متخصصین آموزش داده شود. آموزش حتماً بایستی بهصورت مهارت محور آموزش باشد.
منظور از مهارت محور بودن یعنی اینکه مخاطب ابتدا بایستی آگاهی لازم راجع به مسئله و مشکل خود را داشته باشد خودش را بشناسد درباره مشکل و ریشه مشکلات خود آگاهی لازم را کسب نماید، با استفاده از تستهای علمی روانشناسی نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده و پس از آن با استفاده از مشاوره افراد متخصص و تکنیکهای درمانی خاص در مدت زمان معین نسبت به رفع مشکلات خود اقدام نمایند.
برای رهایی از مشکلات رفتاری و احساسی بایستی مخاطبان ابتدا مقداری با علم روانشناسی آشنا شوند.
متاسفانه در حال حاضر در کشور ما شناخت و باور درستی درباره روان و روانشناسی وجود ندارد حتی یک دید منفی هم نسبت به روان، روانی و روانشناسی وجود دارد که این خود مانع بزرگی برای برداشتن قدمهای بعدی برای اصلاح رفتار است. همانطور که در پزشکی انسان مریض میشود در روانشناسی و روانپزشکی هم به دلایل مختلف انسان در معرض بیماریهای خاص روانی قرار میگیرد و این یک عیب و ضعف به شمار نمیرود.
اگر انسان دیدگاه درستی راجع به بیماریهای روانی نداشته باشد درمان مشکلات رفتاری و احساسی بسیار تا بسیار سخت خواهد شد پس همه کسانی که میخواهند در این حوزه کار کنند و به سلامت روان پایهای برسند بایستی عمیقاً باور داشته باشند که دچار یک ناراحتی و اختلال در سیستم رفتاری خود شدهاند.
قدم دوم برای رسیدن به سلامت روان
داشتن دانش و آگاهی لازم نسبت به بیماری، ریشه بیماری، روشهای درمان، روانشناس متخصص با گرایشها و تخصصهای روانشناسی.
خوشبختانه در حال حاضر به دلیل پیشرفتهای بسیار خوب در حوزه تخصص روانشناسی، ما متخصصین خیلی خوب در هر حوزه روانشناسی داریم که هر کدام در حوزه کاری خودشان فعالیت دارند بهطور مثال روانسنجی بررسی میکند که مسائل و مشکلات رفتاری مراجعان کدام است و شکلگیری آن ناشی از کجاست؟
متخصص روانشناسی کودک، روانشناسی کودکان استثنایی، متخصص اختلافات زناشویی، درمانگر اختلالات فردی مثل، افسردگی، وسواس، استرس، اضطراب شاخههایی از علم روانشناسی میباشند و مخاطب بایستی تشخیص دهد که گره کار خود به دست کدام متخصص گشوده خواهد شد. در غیر این صورت تعویض متخصص بهصورت مکرر باعث سردرگمی و خسته شدن فرد شده و این خطر وجود دارد که باعث شود عطای درمان را به لقایش ببخشد.
کار دیگری که بایستی مراجعین انجام دهند علاقه و انگیزه و داشتن صبر و حوصله برای یک برنامه مدت دار آموزشی و درمانی است چرا که ایجاد مسائل و مشکلات رفتاری یک شبه ایجاد نشدهاند که انتظار داشته باشیم آنها را یک شبه حل نماییم.
یک الگوی رفتاری مخرب و آسیبزا به مدت طولانی در ما مورد تکرار شده است مانند یک صخره عمیق و محکم، انتظار اینکه بهراحتی و با یک یا چند جلسه آموزشی و درمان رفع شود انتظاری نابجا و غیر کارآمد است. همچنین انتظار میرود مشاوران، مربیان و متخصصان حوزه درمان هم انتظار و توقع مراجعین کمحوصله را کنترل و نسبت به عدم نتیجهگیری سریع آنها هشدار دهند و تسلیم شرایط بهروز جامعه نشوند.
بدیهی است اگر درصورتیکه بهصورت اصولی و با توجه به شرایط و روندی که توضیح داده شد مراجعان حرکت نمایند رهایی از احساسات منفی مخرب و الگوهای رفتاری آسیبزا امکانپذیر و آن موقع است که فرد احساس راحتی و آرامش نموده و میتواند از چنگ مشکلاتی که سالها آسایش و آرامش او را مختل کرده و رهایی پیدا کند و هم خود به خوبی زندگی کند هم به اطرافیان آرامش و انرژی خاصی برای داشتن آیندهای بهتر انتقال دهد.
وقتی از شر الگوهای رفتاری قدیمی رهایی پیدا میکنیم درست مانند کسی که تازه متولد شده احساس خوشحالی و خوشبختی خاصی میکنیم.
برای شرکت در مجموعه برنامههای دپارتمان شخصیتسازی بهصورت حضوری و آنلاین در آکادمی کوروش سلطانی لطفاً فرم زیر را پرکنید تا این برنامهها برای شما دوست عزیز اطلاع رسانی شود.